Eten & drinken

Eten en drinken kan je als de beste in Portugal.

Eten

Portugal staat bekend om zijn maaltijden tussen 12.30 uur en 14.00 uur de zogenaamde Prato do Dia. Je kan dan meer dan fatsoenlijk eten voor een klein bedrag. Een maaltijd bestaat doorgaans uit een soep, hoofdgerecht, toetje, koffie en drinken bij de maaltijd. Als hoofdgerecht kan je vaak kiezen tussen vlees, vis en kip. Drinken is water, wijn, bier en frisdrank.

Drinken

Indien je een wijnliefhebber of kenner bent, zal deze streek je ook wel aanspreken.Enkele bekende wijnboeren zijn Malo Tojo Estates en Bacalhôa Vinhos de Portugal. Beiden gelegen in Azeitão.

Meer wijnhuizen in de omgeving

Tip

Vaak is er na afloop van de wekelijkse markt in de buurt van de markt ook gezamenlijk kip eten. Aan lange tafels eten de locals dan gezamenlijk een kipmaaltijd. Een maaltijd bestaande uit kip, sla en patat. De hoofddrank is wijn! Voor enkele euro’s heb je én heerlijk gegeten én kennis gemaakt met de locale bevolking. Voor veel mensen is dit dé plek waar men contacten opdoet en afspraken maakt. Zoek je een gids: ga naar de markt en eet kip met de locals. Wil je wat meer weten over de omgeving: vraag het de locals.