Sesimbra en omgeving

Wat is er zoal te doen in en rond Sesimbra? 

Dankzij de vele stranden in en nabij de omgeving, kan zowel de Portugese bevolking als het toerisme van de vissershaven genieten.

Zoek je een uitdagende activiteit? Ga dan zeker naar de haven van Sesimbra. Hier heb je veel toeristische maatschappijen die je met plezier bijstaan. Van diepzeeduiken, kajakken, stand-up paddelen, surfen, dolfijnen spotten, boottochten naar Cabo Espichel of boottochten naar privé-grotten. Het kan er allemaal! In de zomer heb je ook op Praia da Califórnia een aqua-jump trampoline op zee staan.

Sesimbra is ook gekend voor zijn cultuur. Zo heb je het kasteel die gebouwd is in 1201 door koning Sancho II

  • strand Sesimbra
  • Ontdekken in de omgeving
  • Omgeving Casa Pausa

Arrábida en omgeving

Ten zuiden van Lissabon ligt op het schiereiland van Setúbal de Serra da Arrábida. In 1976 werd het een natuurpark. Het heeft een oppervlak van 11.000 ha land en 6000 ha zee. Hier bevinden zich enkele van de mooiste stranden van de omgeving. Je hebt er uiteraard mooie routes voor beginnende en gevorderde wandelaars en fietsers.

Er zijn ook veel wijnhuizen en wijngaarden in deze regio, dankzij haar vruchtbare gronden.

Enkele van onze favorieten zijn: José de Maria Fonseca, Bacalhoa Vinhos de Portugal & Quinta do Alcube.

Lissabon en omgeving

Casa Pausa Sesimbra ligt op minder dan een uur rijden van Lissabon. Een ideale afstand derhalve voor een leuke dagtrip. Maak met de beroemde tram een ritje omhoog. Bezoek het grote plein aan de Taag. Of shop until you drop in de vele gezellige straatjes van de stad.

Wanneer je in Lissabon bent kun je ook een bezoek brengen aan het Palácio Nacional da Pena in Sintra. Gelegen op de top van een heuvel, op 450 meter hoogte, boven de Portugese stad Sintra. Het paleis staat sinds 1995 op de werelderfgoedlijst van UNESCO, samen met een aantal andere paleizen van de omgeving.

Bezoek Fátima, een bedevaartsoord ten noordoosten van de hoofdstad Lissabon. Tussen mei en oktober 1917 is Maria, Onze-Lieve-Vrouw van Fátima, 6 keer verschenen aan 3 herderskinderen.

Bezoek ons nu

Er valt dus heel veel te doen tijdens je verblijf. Shoppen, naar het strand gaan, kasteel bezoeken, wijnproeven, kitesurfen, dolfijn spotten in de baai van Setúbal, met de ferry naar Tróia en noem maar op…

De mogelijkheden zijn zeer breed!