Wat je over Fatima moet weten

Oorspronkelijk werd dit dorpje vernoemd naar een Moorse prinses. Tegenwoordig is Fatima een toeristische trekpleister en één van de grootste bedevaartsoorden ter wereld.

In mei 1917 verscheen de heilige Maagd Maria aan 3 herderskinderen. Lucia, Jacinta en Francisco. Daarna komt ze elke maand terug op dezelfde plaats. In oktober 2017 verschijnt ze voor een laatste keer en vertelt ze drie geheimen aan de kinderen. Sindsdien is Fatima een heilige plek voor pelgrims, wereldwijd.

Op het grote plein is de 65 meter hoge Basiliek van Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans. Hier liggen de graven van de herderskinderen. Er staat op het plein ook een kapel, ter hoogte van waar de verschijningen hebben plaatsgevonden. Bezoekers kunnen hier de misvieringen volgen die er dagelijks plaatsvinden. Tegenover de Basiliek is ook de vierde grootste katholieke kerk van de wereld, nl. de Kerk van de Heilige Drie-eenheid. De kerk is gebouwd in 2005. Er zijn 9000 zitplaatsen en 13 deuren als symbool voor Jezus, de hoofdingang, en zijn 12 apostelen.

Fatima ligt in Midden-Portugal, op zo’n 90 minuten rijden van Casa Pausa Sesimbra. Het is één van de meest bezochte plaatsen in Portugal. Buiten het heiligdom heb je ook religieuze en traditionele Portugese winkeltjes, een natuurpark en de populairste bezienswaardigheden rond Fatima; de huizen van de herderskinderen.

Dus of je zelf gelovig bent of niet, het is er alleszins zeer impressionant!

2023-06-24T16:50:35+00:00
Go to Top